Poloska invázió… a szúnyog már szinte szóba sem jön..

Oszd meg a cikkünket!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Hogyan védekezzünk a rovarok ellen?

“… Folyamatosan százával vannak ezek a dögök, és immunisak majdnem mindenre. Sósav, hypo, különböző varázsigék és kotyvasztékok, semmit sem érnek! A poloskák épp csak nem röhögnek hangosan a pofámba. (…) Undorító ez az egész helyzet, és baromi jó lenne rá valamilyen megoldást találni, mert ettől már be lehet golyózni!”
<Szilvia, Ráckeve)
Forrás: Index
Poloska invázió
A zöld vándorpoloska nagyjából 20 éve vándorolt be hazánkba, a barna ázsiai márványpoloska viszont csak néhány éve, de máris ellepte az országnak több pontját. És gyorsan terjeszkedik, mivel természetes ellensége nincs. A szörnyű nagy mezőgazdasági károk mellett meglepik az otthonainkat, bebújnak az ablak résein, szinte hemzsegnek a lakáson belül is akár.
Főleg tavasszal az ébredés után lehet rájuk számítani,de legnagyobb mennyiségben ősszel, amikor a hideg elől keresnek meleg, száraz helyet maguknak.
Márványpoloska és vándorpoloska
Nem csak hogy természetes ellenségük nincs, de csak a legerősebb vegyszerek hatnak rájuk! Amik sajnos halálát okozzák többek közt a méheknek is.
MIT TEHETÜNK A POLOSKA ELLEN?
 
Már tavaly ősszel 10 szúnyoghálós telefonhívásból 7 segélykiáltás volt egy poloskákkal meglepett lakásból. Idén tavasszal 10 hívásból már 9 eset volt, hogy a szúnyog egyszerűen szóba sem került!
Gondoltam utánanézek több oldalon, milyen védekezési lehetőségek vannak.
 

Az első, és legfontosabb a szúnyogháló felszerelése.

Mindenhová, amit kinyitunk, de szellőztető berendezések nyílására is kell! Mivel többféle típusú szúnyogháló van, én szoktam javasolni, hogy legyen az, ami a legjobban rásimul az ablak keretre, és a bebújás ellen is a lehető legjobb védelmet adja. A szúnyogháló típusokat hamarosan egy másik bejegyzésben sorra veszem, amiben a poloska-védelem lesz a fő szempont.
Szúnyoghálóból poloska-háló

A második a mechanikai tisztogatás. Kézzel-lábbal, porszívóval. Volt olyan ügyfelünk, akinek erre a célra ki volt készítve a papírtörlő, ablak nyitáskor megfogta a poloskát és agyon nyomta. A kevésbé bátrak vegyék elő a zsákos porszívót, mindenhol alaposan porszívózzák őket össze, és fontos a megsemmisítés! Elégetni, összetaposni, bármi! Az ő esetükben a humánus megoldás a megsemmisítés, ne engedjük szabadon őket! A porszívózás hetente többször is, szükség szerint, de muszáj ismételni!

Porszívózzuk össze őket gyakran, és utána pusztítsuk el a rovarokat!

A harmadik a vegyszer.

Aminek nagyon nem örülök. De mindenhol azt írják a lakástulajdonosok, hogy sajnos semmit nem ér a sütőpor, az ecet, a menta, a fokhagyma és egyéb bűbájok és alternatívák. Ugyanakkor csak találtam egy hatékonynak tűnőt, a minősítések is ezt mutatják. Megmutatom, de ez csak a legutolsó megoldás legyen!

Csakis A LEGERŐSEBB VEGYSZER HAT A POLOSKÁRA, így biztos, hogy elpusztítunk sok kihaló félben lévő rovar, bogarat, például a méheket! Csakis ennek tudatában nyúljunk vegyszerhez!

És íme az Envira rovarirtó permet, amely itt megvásárolható.

 

Kapcsolódó cikkek

Rolók beltérben

Színek, fények, hangulatok…beltéri árnyékolók

“Öltöztesd fel az ablakod, és felöltöztetted az egész lakást!” Az ablak a leghangsúlyosabb része a lakásnak, onnan jön be nappal a természetes fény, ösztönösen vonzza a szemet. Nagyon nem mindegy,

Redőny

Alumínium redőny, vagy műanyag redőny?

Amennyiben egy család elhatározza, hogy nyílászáróira redőnyt szeretne vásárolni, a döntés egyik legnagyobb dilemmája lehet, hogy alumínium vagy műanyag redőnyt válasszanak. Két különböző alapanyag, vegyük sorra az előnyöket és a