Szekcionált garázskapu

Termékről

Lakossági garázskapu és ipari kapu megrendeléseket is vállalunk. 15 éve szerelünk garázskapu, ipari kaput és kertkapu-nyitókat, kiegészítő tevékenységként. Ez a termékcsoport fókuszba főleg a téli hónapokban kerül. Évközben általában árnyékolókkal együtt rendelik vásárlóink, így akár egy távirányítóval is működtethető, vagy egy okos központ elegendő több termékcsoporthoz.

A garázskapu panel lakossági és ipari kivitelben is ugyanaz, 40 mm-es PUR hab szigetelésű 0,5 acéllemezes szendvics panel. A vasalat, a merevítés, a motorkonzol függ a garázskapu méretétől. A garázskapu színe sokféle lehet, alapárban fehér, törtfehér és ezüst, de bármilyen RAL színre fújható, vagy fa dekorfóliával ellátott a szendvics panel. A garázskapu panel struktúrája lehet sima, széles bordás, keskeny bordás vagy kazettás, felülete sima vagy faeres, mintából választható. Bevilágító ablak beépíthető, ipari kapunál akár panoráma ablak is rendelhető. 

Személybejáró elhelyézésére is van lehetőség, mind lakossági, mind ipari kapunál.

A garázskapu hőszigetelése: A panelek egymással nem érintkeznek közvetlenül, az alkalmazott gumicsík megakadályozza a hőhíd keletkezését. Hő áteresztési tényezője: 0,5 W/m²K.

A garázskapu a korróziónak ellenáll, egy speciális alapfestés után poliészter fedőfesték kerül rá gyárilag, így átrozsdásodás elleni garancia 10 év, de jellemzően évtizedekig nem jön elő ilyen probléma.

A lakossági garázskapu vasalata lehet húzórugós vagy torziós rugós. A húzórugós vasalat nagy előnye, hogy alapárban nagyon kicsi szemöldök magasságnál is beépíthető. Kézi működtetés esetén csupán 7 cm szükséges, motoros működtetésnél 12 cm hely már elegendő. Normál vasalat torziós rugó esetében a helyigény fent 20-23 cm. Ipari vasalatok esetében általában nagyobb a helyigény, de több alternatívát is tudunk ajánlani. Magasemelésű vasalat mellett lehet egyedi szöget bezáró vasalat is, a kapu útja követheti a csarnok vonalát, helyet hagyva a targoncáknak vagy daru pályának. Rugótörés védelemmel minden kapu el van látva, alapárban! 

Lakossági szekcionált garázskapu minimális szerelési helyigénye tehát fent 7 cm (szemöldök), oldalt a síneknek 8 cm.  Általában belső falsíkra kerül, de ritkán igény szerint, kerülhet nyílásba is.

Amikor ennyi hely sem áll rendelkezésre, akkor javasoljuk a redőnykapu beépítését. Belső és külső falsíkra is építhető, szabadon hagyva a teljes nyílást. Ipari redőnykapu szintén kivitelezhető, akár 20 m² felületnél is alkalmazható. Kérjen szakmai tanácsot!

Garázskapu motorizálás

Általában vonszolóműves motort ajánlunk, de mérettől és használat gyakoriságától függően tengelyvégi motorral is kérhető. Motor típus választásnál figyelembe vesszük a kertkapunyitó motor típusát is, hogy lehetőleg egy távirányítóval működhessen mindkét kapu.

Garázskapu javítás, karbantartás:

Karbantartási szerződést célszerű minden beépített kapura külön kötni, hiszen csak így biztosítható, hogy a kapu sok évtizeden át működjön, biztonságosan kinyitható legyen minden nap. Ipari területen kiemelten fontos lehet, de lakossági területen is bosszúságtól óvhatja meg a vásárlót. karbanatartás esetén évente 1-2 alkalommal teljesen átvizsgáljuk a kaput, mind mechanikusan, mind elektronikusan. Ellenőrizzük, a rugók állapotát, nyilvántartjuk a rugóciklust, alap tisztítást és kenést végzünk a görgőknél és a sínben. teszteljük a motor végállásait, erejét és vezérlését. Szükség esetén javaslatot teszünk az elhasználódott alkatrészek cseréjére.

Rugótörés esetén igyekszünk még aznap a helyszínre érni, hogy a garázskapu kinyitható legyen. Ez szezontól függően változhat.

Kérjen árajánlatot!

Cikkek a témában

Rolók beltérben
Arvaiedit

Színek, fények, hangulatok…beltéri árnyékolók

“Öltöztesd fel az ablakod, és felöltöztetted az egész lakást!” Az ablak a leghangsúlyosabb része a lakásnak, onnan jön be nappal a természetes fény, ösztönösen vonzza a szemet. Nagyon nem mindegy, mit teszünk, vagy nem teszünk a fény útjába. Mivel, hogyan dekoráljuk az ablakot, és mi van az ablakon túl…Takarni kell, vagy megmutatni… Szalagfüggöny, roletta, pliszé,

Tovább olvasom »
Redőny
Arvaiedit

Alumínium redőny, vagy műanyag redőny?

Amennyiben egy család elhatározza, hogy nyílászáróira redőnyt szeretne vásárolni, a döntés egyik legnagyobb dilemmája lehet, hogy alumínium vagy műanyag redőnyt válasszanak. Két különböző alapanyag, vegyük sorra az előnyöket és a hátrányokat. ALUMÍNIUM REDŐNY   Az alumínium redőny legnagyobb előnye, hogy alumíniumból készül. :o) Sokkal tartósabb, akár évtizedekkel megnöveli egy redőny élettartamát. Sokféle színben, festett famintával,

Tovább olvasom »
Napellenző
Arvaiedit

Napellenző ponyvák – melyiket válasszuk?

Egyszínű vagy csíkos? Világos vagy sötét? Elsőre mindenki a színre és designra gondol: Egyszínű vagy csíkos? Világos vagy sötét? Sárga, kék, zöld vagy szürke? A döntés nem könnyű, a napellenző hangsúlyos része a terasznak, erkélynek. Ráadásul amikor átsüt rajta a nap, bizony nem mindegy, hogy a 6-20 négyzetméter ponyvánk galambszürke vagy villantós narancs árnyalatú. Látunk

Tovább olvasom »
Szúnyogháló
Arvaiedit

Poloska invázió… a szúnyog már szinte szóba sem jön..

Hogyan védekezzünk a rovarok ellen? “… Folyamatosan százával vannak ezek a dögök, és immunisak majdnem mindenre. Sósav, hypo, különböző varázsigék és kotyvasztékok, semmit sem érnek! A poloskák épp csak nem röhögnek hangosan a pofámba. (…) Undorító ez az egész helyzet, és baromi jó lenne rá valamilyen megoldást találni, mert ettől már be lehet golyózni!” <Szilvia,

Tovább olvasom »
árnyékoló
Arvaiedit

Napháló -kint és bent, lent és fent, kézzel és motorral, tokkal és vonóval..

.., ja bocs: tok nélkül, de soha nem ész nélkül! ツ Egy termék, ahol a szépség együtt jár az ésszerűséggel, a vagányság az eleganciával, a minimál stílus harmóniára lel az otthonosságot idéző cirádákkal.. NAPHÁLÓ – SCREEN Először is nézzük a hálót, magát. Többféle gyártó, többféle terméke van forgalomban, én most kiválasztom a méltán népszerű SOLTIS anyagot,

Tovább olvasom »
Rolók beltérben
Tamas

lakberendezési inspirációk Valentin nap jegyében

Pedig lehetne rózsaszín szemüvegünk, amit nem félünk használni! Akinek van, az mindenben jót és szépet lát, vagyis rózsaszín szemüvegen át nézi a világot -mondják azok akiknek nincs. Aki szerelmes, az rózsaszín ködben lebeg -mondják azok, akik épp nem szerelmesek. És véletlenül sem szürkében. Vagy zöldben 🙂 Hogy a színek hatással vannak ránk, azt már régen

Tovább olvasom »