Keresés
Keresés

Egyedi napellenzők

Az egyedi napellenzők nem könyökkaros árnyékolók. Több típusa létezik.

Ollókaros napellenző

Árkategória: 

Egy igazi klasszikus. Éttermek, nagyméretű teraszok árnyékolója, mely a szelet is nagyon jól viseli. Az ollókar mutatós és extra kinyúlásra is képes: 3, 4, 5, 6 méteres is lehet. A napellenző hossza pedig maximum 10 méter. Az ollókarok a szerkezet alatt kerülnek rögzítésre, vagy oldalfalra, vagy saját állványára. Emiatt olyan jó a széltűrése. ha saját állványra kerül, akkor egymással szemben helyezkednek el a napellenzők, így stabilabb az állvány. Készülhet duplán impregnált napellenző ponyvából, így tovább ellenáll az esőnek is, főleg ha elég nagy a dőlésszöge is. Működtetése általában motoros.

Gomba napernyők

Árkategória:

Tengerpartokról, strandokról jól ismert napellenző típus. Lehet kerek, vagy négyzet alakú, a kisebbek 2,5 m átmérővel kezdődnek, míg a legnagyobb 8 méter átmérőjű. A négyzet alakúak szorosan egymás mellé helyezhetőek, az árnyékolt terület a maximum lehet. A kisebbek mobilabbak, betonkockával könnyen lesúlyozható, bármilyen egyenes terepre jó. A nagyobbakat lebetonozott vashüvely tartja stabilan, bár lehet dupla betonkockával is lesúlyozni, szükség esetén. Kezelése kézi húzórúddal vagy hajtókarral történik. Ideális árnyékoló ott, ahol nincs egyéb rögzítésre lehetőség. Mivel mobil, közterületre is kirakható. 

A nagy ernyők alá több asztal és szék is befér, kedvelt árnyékolója fagylalt teraszoknak, kávézóknak, de otthon a kertben is megállja a helyét: nagyszerűen beárnyékol egy homokozót. Az alumínium szerkezetre erős Sattler napellenző ponyva kerül, felül a nagyobbaknál szellőztető nyílás van elhelyezve, amin keresztül a meleg levegő távozhat, így a napellenző ponyva alatt létre jön egy hűsítő légáramlat.

Télikertek árnyékolása: a tető

Árkategória: 

A csupa üveg télikert télen hűt, nyáron fűt, ha nem gondoskodnak szakszerű árnyékolásról. A külső ponyvás árnyékoló mindig motoros, a ponyvát egy rúgós, zsinóros szerkezet tartja feszesen, amely bármely ponton megállítható a két végállás között. A síneket az alumínium bordákra rögzítjük, megfelelő távolságra az üvegtől, hogy az árnyékoló ponyva és az üveg közt ne rekedjen meg a felmelegedett levegő. A beinduló cirkuláció hűti az üveg felületet.  A Siesta télikert árnyékoló kerülhet tetősíkra, de tető nélkül, önállóan is jó megoldás terasz árnyékolásra. Ez esetben saját, alumínium lábaival is szerelhető úgy, hogy a házfalhoz rögzítjük a tokozott ponyvahengert, az ellentétes oldalra pedig két oszlop kerül. Négy önálló lábbal pedig bárhová telepíthető.

Erkélyárnyékolók

Speciálisan balkonok és lodzsák hatékony árnyékolására többféle, nem könyökkaros napellenzőt javaslunk. Külön menüpontot szántunk rá, a nagy érdeklődésre való tekintettel. Ide tartozó típusok: Separet, Simple, Bukókaros napellenző.

Kérjen árajánlatot!

Cikkek a témában

árnyékoló
Arvaiedit

Miskolci árnyékolók

Miskolci Árnyékolók Tündérkert Ha semmilyen tető nincs fölöttünk: hát bizony látványnak pazar, luxus érzetet ad… hiszen feltételez egy állandó személyzetet, aki ki-be hordja a párnákat, még akkor is ha kültéri. Ha sok eső esik rá, sokáig vizes marad. Teraszról nézve a napernyők teteje. Szép látvány a világos ernyő a bükk sötétzöld dombjai között. Napernyők a földről

Tovább olvasom »
Napellenző
Arvaiedit

Napellenzők a régi időkben

Napellenző története A nap mindig is barátja, de gyakran ellensége is volt az embernek. Például a bozót tüzek vagy az aszályos évek. Az árnyék hiánya – amikor feltétlen szükség lett volna rá – évezredek óta zavarja az embereket. A következő cikk a napvédelmet és annak történelmi szakaszai vizsgálja. Napvédelem az ősi és korai időkben A

Tovább olvasom »
Napellenző
Arvaiedit

Napellenző ponyvák – melyiket válasszuk?

Egyszínű vagy csíkos? Világos vagy sötét? Elsőre mindenki a színre és designra gondol: Egyszínű vagy csíkos? Világos vagy sötét? Sárga, kék, zöld vagy szürke? A döntés nem könnyű, a napellenző hangsúlyos része a terasznak, erkélynek. Ráadásul amikor átsüt rajta a nap, bizony nem mindegy, hogy a 6-20 négyzetméter ponyvánk galambszürke vagy villantós narancs árnyalatú. Látunk

Tovább olvasom »
árnyékoló
Arvaiedit

Napháló -kint és bent, lent és fent, kézzel és motorral, tokkal és vonóval..

.., ja bocs: tok nélkül, de soha nem ész nélkül! ツ Egy termék, ahol a szépség együtt jár az ésszerűséggel, a vagányság az eleganciával, a minimál stílus harmóniára lel az otthonosságot idéző cirádákkal.. NAPHÁLÓ – SCREEN Először is nézzük a hálót, magát. Többféle gyártó, többféle terméke van forgalomban, én most kiválasztom a méltán népszerű SOLTIS anyagot,

Tovább olvasom »
Hírek
Tamas

Rólunk

1993-tól, 25 éve élek az árnyékolók színes világában. Nagyon élvezem, amikor a szemembe süt a nap a teraszon, ahol a megrendelővel állunk, és közösen próbáljuk megtalálni azt a megoldást, ami pont oda, pont neki lett kitalálva. Szerkezet, anyag, színvilág, annyiféle variációban, mint égen a csillag. Mi nem gyártunk semmit, mondom sokszor büszkén. Mi szolgáltatást végzünk:

Tovább olvasom »